Afrika egy kicsit másként

2016.09.16
Címkék:

„A nevem Szabó György. A világ kicsi, mint szokták mondani. Az afrikai gyerekek iskolai támogatásával szinte egy időben, de két különböző személy által kerültem kapcsolatba. Az egyik a 10 éves kislányom, aki a havi zsebpénzének egy részét egy kongói kislány, aki szintén 10 éves, oktatására ajánlotta fel”. Felajánlása rendkívül megható volt, és nagy büszkeség töltött el, hogy egy ilyen kicsi ember is látja, érti, hogy ami a nyugati világban természetes az máshol kincs és ritkaság. Így vált a 10 éves kislányomból „pótszülő”, aki immár egy vele egykorú kislányt támogat.
Többé-kevésbe ezzel egy időben keresett fel Jim, miszerint támogatókat gyűjt egy afrikai iskola számára. Gondolkodás nélkül igent mondtam, hiszen nincsenek véletlenek, biztos voltam benne, hogy valami oka van, hogy ismét „belebotlottam” ebbe a programba és valami – ami most még nem világos – feladatom lesz vele. Jim a túrát követően részletes élménybeszámolót tartott az ottani helyzetről illetve lehetőségem volt megismerni Andreát, aki kint élt és dolgozott. A feladat hamarosan körvonalazódott – ne csak támogatója legyek ennek a nemes programnak, hanem aktív résztvevője is.”

Az alapítvány célja, hogy anyagi és erkölcsi segítséget nyújtson az nyugat-afrikai országok társadalmi perifériáján élő gyermekeknek és oktatási intézményeknek, és elősegítse a támogatott gyerekek oktatását, szellemi fejlődését, népi hagyományainak megőrzését, művészeti oktatását. Ennek keretében:

  • anyagi eszközökkel támogatja a gyermekeket (tandíj megfizetése, iskolai eszközök biztosítása);
  • elősegíti, hogy megfelelő oktatásban, képzésben részesüljenek és ezzel felkészüljenek a munkaerő piac és az élet követelményeire, kihívásaira;
  • az oktatási intézménytámogatás keretében anyagi, tárgyi adományokkal és önkéntesek bevonásával elősegítse a tanulás körülményeinek javulását, javítását és az oktatás színvonalának fejlesztését.
  • előadások tartása és Magyarország népszerűsítése az adott országokban.

Még több itt: http://www.afrikamaskent.hu/

Afrikamásként