Teszteltük a mágneses töltő- és adatkábelt okos eszközökhöz – Megdöbbentő volt

2016.10.28
Címkék:

Köztudott, hogy már néhány csúcskategóriás telefonhoz, táblagéphez vezeték nélküli vagy mágneses csatlakozású töltő- és adatkábelt gyártanak, aminek rettentően sok előnye van:

  • nem szakad el és törik bele a telefonnak a mágneses csatlakozás miatt,
  • 2-szer 3-szor gyorsabb töltést és adatátvitelt biztosít,
  • egy kézzel, például vezetés közben, egy mozdulattal csatlakoztatható úgy, hogy egy pillanatra sem kell levennünk az útról a szemünket,
  • elegáns, divatos, innovatív.

Egy gyártó kicsit tovább gondolta a fentieket és létre jött a WSKEN Xcable nevű termék, ami bármelyik Apple, vagy micro USB eszközhöz használható, nem csak a csúcskategóriás készülékekhez és még olcsóbb is a minőségi rokonaihoz képest. Ezt a kábelt teszteltük most és annyira jónak bizonyult több kollégánál és családtagnál, barátoknál is, hogy mától mi is forgalmazzuk, ezt a minden okos eszközt tulajdonosnak nélkülözhetetlen eszközt.

Megrendelni itt fogod tudnidobozAmint megérkezett a tesztelésre szánt néhány töltő, rögtön ki is próbáltuk.

A csomagolás és a doboz abszolút igényes volt. Kinyitva, benne volt természetesen minden: egy kábel, egy Apple készülékekhez használható csatlakozó és egy micro USB csatlakozásúakhoz is. A dobozban volt még egy „műanyag villa”, ami akkor nyújt segítséget, ha ezt a mágneses fejet szeretnénk a későbbiekben kiszedni a telefonunkból.

Az összeszerelés pofon egyszerű volt. Ki vettük a megfelelő csatlakozókat, én a micro USB-set a kollégám az iPhonejába illőt és egy határozottabb nyomással bele is pattintottuk mind a ketten a telefonok csatlakozójába. Kicsit erőltetni kell, de nem kell megijedni, működni fog. Egy kattanást hallva van teljesen a helyén és működőképes állapotban.

Ezután mind a ketten elővettük a gyári töltőinket, csatlakoztattuk az USB kábelt a töltőkhöz, bedugtuk a 220-ba, és jött a mágneses csatlakozás tesztje. Megdöbbentő volt, hogy 1-2 centiméter távolságból már gyakorlatilag összes is pattant a telefon és a kábel. A kábel annyira erősen tartott, hogy megfogva azt és felemelve vele a telefont sem engedett el.

Érdekesség, hogy még arra sem kell figyelni, hogy hogyan csatlakoztatjuk a fejet és a telefont, mert a mágnes mindig a jó pozícióban fogja összeilleszteni (ha taszítja, akkor meg kell fordítani).

A felcsatlakozáshoz hasonlóan a lecsatlakozás is gyerekjáték, szintén egy kézzel egy csapással elintézhető. Egy kicsit meg kell billenteni a kábel fejét és már szét is kapcsol a telefonról vagy az eszközről.

 

Rendeld meg most!